Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op vragen die vaak aan ons gesteld worden. Op de gespecialiseerde pagina’s vind je antwoorden over het bestellen en de bezorging, de betalingsmogelijkheden, de klantenservice en het retourneren. Wij helpen je graag!

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij hebben verzenden standaard gratis in Nederland, België en Duitsland. Op werkdagen voor 12:00 uur bestelde, is dezelfde dag verzonden.

In Nederland en België heb je vrijwel altijd je pakket de volgende werkdag in huis. Verzending naar Duitsland kan 1 á 2 werkdagen langer duren.

Wil je jouw pakket naar een ander land sturen? NNeem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hipaanjemuur.nl. Wij helpen je dan graag verder.

Ik heb geen bevestigingsmail of factuur van mijn bestelling ontvangen?

Als je een bestelling geplaatst hebt wordt er vanuit ons systeem automatisch een bevestiging (met factuur) naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Dit gebeurt in principe altijd, tenzij er (uitzonderlijk) een storing optreedt. Als je niets hebt ontvangen ligt dit vaak aan de volgende oorzaken:

 • De e-mail zit verstopt in je spambox. Ook vervolg e-mails over o.a. de verzendbevestiging komen dan hierin terecht. Bekijk je postvakken voor spam / ongewenste e-mails goed.
 • Je hebt het verkeerde e-mailadres opgegeven of er staan fouten in het e-mailadres.

Heb je de bovenstaande punten nagelopen en kom je er niet achter? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zorgen er dan voor dat alle informatie z.s.m. bij jou terecht komt.

Ik heb geen ophangsysteem ontvangen?

Het kan zijn dat je een wanddecoratie + ophangsysteem besteld hebt, maar dat je het ophangsysteem niet in het pakket kan vinden. Nu lijkt deze niet goed geleverd, maar het kan ook nog een andere oorzaak hebben.

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen voordat je het ophangsysteem bevestigd.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan sturen wij direct een ophangsysteem naar je op en excuseren wij ons voor het ongemak!

Beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie?

Op elke achterzijde van een HIP ORGNL wanddecoratie zit doorzichtige beschermfolie. Je ziet dit vaak aan de randen (lijkt niet afgewerkt, iets rafelig plastic) of voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel, niet helemaal glad). Het is soms haast niet te zien (hier werken wij nog aan), maar hij zit er altijd op! Je kan de folie als een sticker verwijderen. Soms moet je best hard aan trekken/ goed pulken om de folie er helemaal af te krijgen. Hang de wanddecoratie niet op met de beschermfolie. Hij kan dan van de muur vallen en beschadigen. Op de voorzijde zit geen folie.

Bij de instructies van het ophangsysteem staat ook aangegeven dat je de beschermfolie eerst moet verwijderen.

Hoeveel wegen onze wanddecoraties? Wat is het gewicht?

Onze wanddecoraties wegen niet heel zwaar, maar hebben wel wat gewicht omdat ze ook van stevig en 3 mm dik, aluminium dibond, materiaal gemaakt zijn (hoogwaardige kwaliteit). Vrijwel elk ophangsysteem of muur kunnen de wanddecoraties van HIP ORGNL dragen.

Hieronder zie je het gewicht per maat wanddecoratie, inclusief ons ophangsysteem, in kilogram (schatting):

Rond wanddecoraties:

⌀ 40 cm: 0.5 kg

⌀ 60 cm: 1.5 kg

⌀ 80 cm: 2.5 kg

⌀ 100 cm: 3 kg

⌀ 120 cm: 3.5 kg

⌀ 140 cm: 4 kg

 

Rechthoekige wanddecoraties:

40 x 60 cm: 1 kg

60 x 90 cm: 2 kg

80 x 120 cm: 4 kg

100 x 150 cm: 5 kg

 

Vierkante wanddecoraties:

40 x 40 cm: 1.75 kg

60 x 60 cm: 2.25 kg

80 x 80 cm: 3.5 kg

100 x 100 cm: 4 kg

 

Welke formaten moet ik kiezen en welke formaten zie ik op de afbeeldingen van de wesbite of op social media?

We krijgen vaak de vraag welke formaten er zichtbaar zijn op de sfeerbeelden van de website of op social media. Op het moment zijn wij druk bezig om alle formaten in diverse beelden goed kenbaar te maken. Wij kunnen je wel alvast vertellen welke formaatverhoudingen vaak worden aangehouden in collages met ronde wanddecoraties.

Op het beeld met het ‘Meisje met de parel’ en het ‘Stilleven met bloemen Eelkema’ op een grijsblauwe achtergrond (zie beeld onder) zijn de formaten: ⌀ 80 cm en ⌀ 120 cm. Maar je kan ook een kleinere verhouding aanhouden: ⌀ 60 cm en ⌀ 100 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De onderstaande afbeelding geeft ook een goede indicatie van diverse afmetingen in een collage met ronde wanddecoraties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je een grote wand hebt met veel ruimte adviseren wij vaak om een grotere verhouding aan te houden, zodat de wanddecoraties genoeg in balans zijn met de rest van de ruimte en niet in het niets vallen in je gehele interieur (te klein overkomen). Extra grote wanddecoraties zijn daarnaast ook de woontrend van nu. Het is esthetisch gezien daarom beter als hij wat groter uitvalt dan te klein.

Wil je graag meer advies voor jouw ruimte/muur. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je dan graag verder.

Zijn onze wanddecoraties geschikt voor buiten of voor natte ruimtes, zoals de badkamer?

Onze wanddecoraties kan je gewoon in de badkamer of buiten hangen. Ze zijn water- en zelfs UV bestendig! Het ophangen van een wanddecoratie buiten is wel op eigen risico. Wij kunnen niet garanderen dat hij niet door bepaalde weersinvloeden beschadigd raakt (windvlagen, hagel, storm etc.). Wij adviseren daarom ook om hem wel op een meer beschutte plek op te hangen en het liefste niet in het directe zonlicht. Zo blijft hij langer mooi!

Wanneer de wanddecoratie duidelijk is beschadigd door weersinvloeden, dan kunnen wij geen recht op retourneren meer garanderen. Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Van welk materiaal is een HIP ORGNL precies gemaakt? Wat is dibond?

Alle wanddecoraties van HIP ORGNL hebben een prachtige matte afwerking en worden gemaakt van duurzaam, stevig en vormvast materiaal, ofwel premium dibond. Dit materiaal is erg populair in galerijen door de luxe uitstraling, de gladde structuur en de hoge kwaliteit waarin de kleuren worden weergeven.

Dibond is opgebouwd uit 3 lagen. Twee lagen aluminium en de kern is gemaakt van kunststof. In totaal is het materiaal 3mm dik. Over de ondergrond van het materiaal zit een witte laag. Op deze manier worden de intense kleuren nog beter behouden en lichten de kleuren van het beeld nog beter op.

Zijn er ook andere, op maat gemaakte, designs mogelijk?

Wij staan altijd open voor speciale verzoeken. Wil je een custom made design of wil je een HIP ORGNL ontwerp in een andere style of kleur hebben, dan is het mogelijk om dit speciaal op maat te laten maken. Stuur een e-mail naar service@hipaanjemuur.nl. Zet in je e-mail wat voor (aangepast) design je voor ogen hebt of je eigen foto in de hoogste resolutie (kwaliteit) met daarbij het gewenste formaat. Onze grafisch vormgever zal dan een voorbeeld maken. Als deze naar wens is kan je hem eenvoudig bestellen. Hierover sturen we de instructies. Laat eventueel een telefoonnummer achter, zodat wij ook telefonisch contact met je kunnen opnemen. Wij zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren.

Kan ik een wanddecoratie zonder logo bestellen en hoe moet ik dat doen?

Ja, dat is mogelijk. Je kan een wanddecoratie van HIP ORGNL zonder logo bestellen. Het is echter wel een belangrijk en kenmerkend signatuur van ons werk. Ons logo staat voor onze identiteit, ofwel onze kwaliteit, unieke grafische bewerking, de persoonlijke service die wij bieden en meer. Daarnaast zien wij het ook (en veel van onze klanten),  juist als een esthetische toevoeging. Het geeft tevens aan dat het een werk van onze hand is en je weet op deze manier dat het een authentiek werk is van HIP ORGNL.

Mocht je toch bij je beslissing blijven en wil je graag een wanddecoratie van HIP ORGNL zonder logo bestellen?  Plaats dan bij het bestelproces, bij het vak voor een opmerking, ‘graag leveren zonder HIP ORGNL logo’. Als je meerdere werken wilt bestellen, geef dan ook aan om welke wanddecoratie het gaat in je bestelling. Verder hoef je niets te doen. Wij zorgen dat deze wanddecoraties zonder logo gemaakt worden.

Heb je hierover nog vragen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hipaanjemuur.nl. Wij helpen je dan graag verder.

Wij kunnen ook op verzoek speciale aangepaste, ofwel op maat gemaakte designs maken. Bekijk ook de vraag, ‘Zijn er ook andere, op maat gemaakte, designs mogelijk?’. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Kan ik ook grotere maten of grotere oplages bestellen?

Dat kan! Als je graag een design van HIP ORGNL in een grotere maat wil hebben i.p.v. de standaardmaten, dan kan je dit bij ons op verzoek aanvragen. Stuur een e-mail naar service@hipaanjemuur.nl. Zet in je e-mail het gewenste formaat, de aantallen en welk(e) design(s) je graag wil hebben. Wij reageren dan zo snel mogelijk met een prijsindicatie en meer informatie over het plaatsen van de bestelling.

Ook willen wij graag voorzien in grote oplages. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of een winkelketen waar je graag de wanddecoraties van HIP ORGNL wil ophangen? Heb je hierbij nog vragen over mogelijke formaten of prijzen voor grote bestellingen/aantallen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hipaanjemuur.nl. Wij helpen je dan graag verder.

Wij kunnen ook op verzoek speciale aangepaste, ofwel op maat gemaakte designs maken. Bekijk ook de vraag, ‘Zijn er ook andere, op maat gemaakte, designs mogelijk?’. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Zit het HIP ORGNL signatuur (logo) op alle werken in de webshop?

Het logo ’HIP ORGNL’ is ons signatuur en staat inderdaad standaard op al onze werken. Ons logo staat voor onze identiteit: ofwel onze kwaliteit, unieke grafische bewerking, de persoonlijke service die wij bieden en meer. Daarnaast zien wij het ook (en veel van onze klanten), juist als een esthetische toevoeging. Het geeft tevens aan dat het een werk van onze eigen hand is en je weet op deze manier dat het een authentiek werk is van HIP ORGNL.

Omdat wij begrijpen dat het logo niet bij iedereen in de smaak kan vallen, kunnen onze wanddecoraties ook eventueel zonder logo bestellen. Plaats dan bij het bestelproces, bij het vak voor een opmerking, ‘graag leveren zonder HIP ORGNL logo’. Als je meerdere werken wilt bestellen, geef dan ook aan om welke wanddecoratie het gaat in je bestelling. Verder hoef je niets te doen. Wij zorgen dat deze wanddecoraties zonder logo gemaakt worden.

Kan ik een los ophangsysteem bestellen?

Dat kan!  Je kan hier een nieuw ophangsysteem bestellen. Geef tijdens het afrekenproces bij de bestelnotities aan om welke maat wanddecoratie het gaat.

Als je al een ophangsysteem bevestigd hebt moet je deze eerst verwijderen, voordat je een nieuwe kan bevestigen. Je kan het ophangsysteem voorzichtig eraf halen met een scherp mesje. Zo haal je het plakmateriaal los van de wanddecoratie (onder de metalen plaat). Je kan na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken. Het plakmateriaal is dan niet meer stevig genoeg om de wanddecoratie te houden. In dat geval is het belangrijk om een nieuw ophangsysteem te bestellen.

Hoe verwijder je een bevestigd ophangsysteem?

Als je jouw wanddecoratie bijvoorbeeld per ongeluk scheef hebt opgehangen, dan zal je het ophangsysteem eerst moeten verwijderen voordat je een nieuwe kan bevestigen. Je kan het ophangsysteem voorzichtig eraf halen met een scherp mesje. Zo haal je het plakmateriaal los van de wanddecoratie (onder de metalen plaat).

Let op: je kan na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken. Het plakmateriaal is dan niet meer stevig genoeg om de wanddecoratie te houden. In dat geval is het belangrijk om een nieuw ophangsysteem te bestellen. Geef tijdens het afrekenproces bij de bestelnotities aan om welke maat wanddecoratie het gaat. Je kan hier een nieuw ophangsysteem bestellen.

Hoe werkt het ophangsysteem?

In het zakje met het ophangsysteem horen 7 onderdelen te zitten: 1 schroef, 1 plug, alcoholdoekje(s), 2 afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd), 1 klein metaal ophangplaatje met een gat en 1 grotere vierkante metalen plaat. Bij het ophangsysteem zitten ook eenvoudige ophang-instructies. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat. Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Elke maat wanddecoratie heeft zijn eigen maat ophangsysteem. Oftewel, er zijn kleine- en grote maten ophangsystemen.

De bevestiging staat hier nogmaals uitgebreid beschreven en gaat als volgt:

1. Verwijder de transparante beschermfolie aan de achterzijde van de wanddecoratie. Je ziet o.a. aan de randen dat deze erop zit (iets rafelig plastic) of je voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel of niet helemaal glad). Je kan de beschermfolie eenvoudig als een sticker verwijderen. Soms moet je even goed pulken of met een mesje voorzichtig een begin maken. Aan de voorzijde van de wanddecoratie zit geen beschermfolie.
2. Laat het paneel en de ophangplaat acclimatiseren op kamertemperatuur (20 ℃).
3. De grotere vierkante metalen ophangplaat van het ophangsysteem kan je als een sticker op de achterkant van de wanddecoratie plakken. Verwijder hiervoor het (meestal bruine) papier/plastic van het plakgedeelte aan de achterzijde van de plaat. Maak met de alcoholdoekje(s) het stukje schoon waarop je de ophangplaat gaat plakken. Plak daarna voorzichtig de plaat in het midden op ongeveer ¼ vanaf de bovenkant, op de achterkant van de wanddecoratie (zie onderaan afbeelding).
4. Druk de grotere vierkante plaat nog even 30 seconden heel stevig aan. Bij een grote wanddecoratie kan je het beste een zwaar voorwerp op de plaat zetten (15 kg) en deze een uur hierop laten rusten, zo weet je zeker dat hij goed vastzit. Je kan bijvoorbeeld sportgewichten (dumbells) of zware boeken gebruiken.
5. Haal nu het plastic van het plakgedeelte van de afstandhouders en plaats ze onderaan op de achterkant van de wanddecoratie, in de linkerhoek en in de rechterhoek. Op deze manier creëer je het zwevende effect op de muur. Bij een ronde wanddecoratie kan je ditzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen
6. Boor een gat in de muur op de plaats waar je de wanddecoratie wilt gaan ophangen. Gebruik de plug voor in de muur, en schroef daarna met de schroef het kleinere metalen ophangplaatje (met gat) aan de muur.
7. Als je zeker wilt zijn dat de wanddecoratie goed blijft zitten adviseren wij een dag (24 uur) te wachten voordat je de wanddecoratie ophangt. De plakbare elementen zijn dan echt goed aangehecht.
8. Je kan nu de wanddecoratie ophangen!

 

 

Weet je nog niet precies waar en hoe je jouw wanddecoratie het beste kan ophangen? Lees voor extra tips: Hoe hang je jouw wanddecoraties goed aan de muur?

Hoe ziet het ophangsysteem eruit?

Ons ophangsysteem is een metalen plaat en verschilt qua formaat. Als je een grote wanddecoratie hebt besteld krijg je een groter formaat ophangsysteem. Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt.

In het zakje van het ophangsysteem horen 7 onderdelen te zitten: 1 schroef, 1 plug, alcoholdoekje(s), 2 afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd), 1 klein metaal ophangplaatje met een gat en 1 grotere vierkante metalen plaat. Bij het ophangsysteem zitten ook eenvoudige ophang-instructies. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat.

 Let op: vergeet niet voor het ophangen de beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen. Lees ook de veelgestelde vraag: ‘Hoe werkt het ophangsysteem?’

Foto van het ophangsysteem (grijze plaat in het beeld). De maat hangt af van de grootte van het ophangsysteem.

Wat zijn die transparante dopjes bij het ophangsysteem?

Misschien heb je er al een paar uur over nagedacht of heb je het al tien keer gegoogeld, maar ben je er nog steeds niet achter. Hier komt het antwoord: de rubberen transparante dopjes bij het ophangsysteem zijn zogeheten afstandshouders.

Door het ophangsysteem zal je wanddecoratie iets van de muur bevestigd worden, omdat het ophangsysteem een paar centimeter ruimte inneemt (logisch). De rubberen dopjes zijn ervoor om ook aan de onderkant van de wanddecoratie dezelfde afstand van de muur te creëren t.o.v. het ophangsysteem. Zo hangt hij recht en een stukje van de muur af. Dit creëert een heel mooi effect.

De dopjes kan je als een sticker opplakken door de op de achterkant het stukje plakvel, dat eraan vast zit, te verwijderen. De dopjes kan je vervolgens het beste links- en rechtsonder (een paar centimeter) van de rand plakken, uiteraard op de achterkant. Bij een ronde wanddecoratie kan je hetzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes echter niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen

Kan ik de wanddecoratie ophangen aan een railsysteem?

Als je ons ophangsysteem erbij besteld, kan je de wanddecoratie ophangen aan een railsysteem. Het is heel eenvoudig. Ons ophangsysteem is een metalen plaat die je op de achterkant van de wanddecoratie bevestigd. Vervolgens kan je hiermee de wanddecoratie ophangen aan de haak van je railsysteem. Deze haak vervangt de schroef in de muur waaraan de wanddecoratie gebruikelijk wordt gehangen.

Twijfel je nog of je railsysteem geschikt is? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan helpen wij je graag verder.

Hoe hang ik een ronde wanddecoratie recht aan de muur?

Houd het logo aan als referentie voor het ophangen van ronde wanddecoraties.

Een handige tip om je ronde wanddecoratie zo recht mogelijk te hangen is door het logo van HIP ORGNL aan de voorzijde als referentie aan te houden. Houd je duim op het logo, met je wijsvinger aan de achterkant (en de wanddecoratie ertussen). Kijk of je duim en wijsvinger enigszins gelijk staan en draai de wanddecoratie. Markeer vervolgens een punt op de plek van je wijsvinger. Vanuit daar trek je een rechte lijn naar boven om het ophangsysteem te bevestigen op ongeveer 1/4 van de bovenkant.

Vergeet niet om de beschermfolie op de achterkant te verwijderen.

Jouw HIP ORGNL heeft doorgaans bedrukte of doorzichtige beschermfolie op de achterkant zitten. Je ziet dit vaak aan de randen (iets rafelig plastic) of je voelt het aan het oppervlak (niet helemaal glad of plastic gevoel). De beschermfolie op de achterkant kan je gewoon makkelijk (via de hoeken) als een sticker verwijderen. Volg ook goed de instructies die bij het ophangsysteem zijn geleverd, mits je deze besteld hebt.

Hang de wanddecoratie niet op met de beschermfolie. Het ophangsysteem blijft dan niet stevig genoeg zitten. De wanddecoratie kan dan van de muur vallen en beschadigen.

Gebruik de afstandhouders (rubberen transparante dopjes) die bij het ophangsysteem zitten als je deze erbij hebt besteld. De dopjes kan je het beste links- en rechtsonder (een paar centimeter) van de rand plakken, uiteraard op de achterkant. Bij een ronde wanddecoratie kan je ditzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen. Op deze manier hang je de wanddecoratie recht naar beneden op met overal dezelfde afstand van de muur.

Lees ook onze blog: Hoe hang je jouw wanddecoraties goed aan de muur? De beste tips!

Hoe kan ik mijn HIP ORGNL wanddecoratie ophangen?

Je kan bij elke wanddecoratie van HIP ORGNL kiezen voor een zwevend ophangsysteem. Dit ophangsysteem is geschikt voor een vrij ‘zwevende’ bevestiging aan de muur. De afstandshouder bestaat uit twee platen welke je snel en gemakkelijk kan monteren.

Door het stevige materiaal kan je er ook voor kiezen om je HIP ORGNL wanddecoratie tegen de muur aan te zetten op bijvoorbeeld een dressoir, een plank of op de vloer. Wanneer je hiervoor kiest heb je geen ophangsysteem nodig.

Lees ook onze blog: Hoe hang je jouw wanddecoraties goed aan de muur? De beste tips!

Hoe houd ik mijn HIP ORGNL goed schoon?

Een goede tip is om de wanddecoraties niet met (vette) vingers aan de voorkant (op het beeld) aan te raken of vast te pakken. Dit kan sneller vlekken creëren.

Wil je vlekken verwijderen? Gebruik dan een schone droge doek om hem af te nemen en een licht doekje met maar een heel klein beetje vocht om de vlekken voorzichtig te verwijderen (niet te hard wrijven). De wanddecoraties zijn waterbestendig, maar wij raden wel aan om voorzichtig te zijn met het schoonmaken. Een harde wrijving van een schoonmaakdoek kan de inkt aantasten.

Gebruik geen schuursponzen, ruwe doeken of schoonmaakmiddelen. In schoonmaakmiddelen kunnen ook bestandsdelen zitten die de inkt kunnen aantasten.

Wat betekent onze unieke grafische bewerking?

Dit willen wij graag extra voor je toelichten, vooral m.b.t. onze HIP ORGNL Masters collectie. Deze collectie bestaat uit schilderijen van (Hollandse) oude meesters. De meeste oorspronkelijke schilderijen uit deze collectie zijn misschien al een paar eeuwen oud. Je kan je misschien voorstellen dat de originele werken daarom nogal wat te verduren hebben gekregen over de jaren.

Wij doen zelf altijd een unieke en subtiele grafische bewerking om de schilderijen toch zo mooi mogelijk (op het materiaal) uit te laten komen en het werk ook beter passend te maken voor een hedendaags interieur. Daar ligt ook onze kracht. Wij doen dit met een hoge precisie in grafische vormgeving. Denk aan aanpassingen voor de ronde uitsnede voor de beste compositie-balans, het verhelderen van de kleuren, het versterken van het lichteffect of het verminderen van de dofheid in het schilderij van het originele werk. Als je een vergelijkbare variant ergens ander ziet met exact dezelfde uitsneden/afsnijdingen en grafische keuzes, dan is dit hoogstwaarschijnlijk een kopie van ons,  maar dan van een andere partij. Onze werken dragen online daarom altijd het HIP ORGNL signatuur.

Tijdens het grafisch proces gaan wij met een hele respectvolle wijze om met het originele exemplaar en willen we ook zoveel mogelijk van de authentieke details intact houden. Wij spreken dan bijvoorbeeld over de barstjes en scheurtjes in de verf van het originele werk (craquelé) en eventuele imperfecties door beschadigingen van vroeger. Oneffenheden die in de loop van de jaren zijn ontstaan in het originele werk, worden door ons alleen niet volledig weggepoetst. Deze maken het beeld volgens ons juist karakteristiek. Dit geldt tevens ook voor de HIP ORGNL Plantology collectie, waarin de planten in de werkelijkheid fotografisch zijn vastgelegd, met alle mogelijke imperfecties van dien. Ons merk staat er echter om bekend om dat we de juiste balans in deze bewerking behouden. Dat zorgt voor het karakter. Het is ons signatuur, net zoals het kenmerkende HIP ORGNL logo.

Twijfel je eraan of je bijvoorbeeld een lijn of een kras ziet? Stuur een e-mail naar service@hipaanjemuur.nl met daarin de foto’s van het werk, dan kunnen wij dit voor je nalopen. Mocht het een beschadiging zijn dan lossen wij dit uiteraard z.s.m. op. Ga dan ook naar de vraag ‘Wat doe ik bij een beschadigde levering?’ bij het kopje klantenservice & retourneren.

Ik zie een vergelijkbaar werk bij een andere partij: wat is het verschil?

Een gedeelte van onze collectie bestaat uit volledige unieke werken, in eigen huis ontworpen. Denk hierbij aan de HIP ORGNL Plantology collectie. Maar wij hebben ook collecties met bestaande beelden. Het kan dus zijn dat je een vergelijkbare wanddecoratie tegenkomt bij een andere partij. Maar waarom zou je nu voor onze werken kiezen en waarin zit nu het grote verschil?

Korte samenvatting van de belangrijkste punten:

 • Materiaal en afwerking (luxe)
 • Grafische bewerking (uniek)
 • Service en werkwijze
 • Het HIP ORGNL signatuur

In vrijwel alle gevallen zien we dat vergelijkbare werken heel ander materiaal hebben dan onze wanddecoraties. Zeker als de prijsstelling een stuk lager ligt. Onze wanddecoraties zijn namelijk gemaakt van luxe materiaal: hoogwaardig aluminium dibond (3mm dik) met o.a. een matte afwerking.

Dibond materiaal wordt ook vaak in galerijen gebruikt en bepaalt voor een groot deel de prijs van onze producten. Het is heel ander materiaal dan bijvoorbeeld een papieren poster (opgerold in koker) of canvasdoek. De wanddecoraties staan hierdoor ook weer heel anders in je interieur, omdat de uitstraling een andere (speciale) look en feel heeft (vrijwel moderner en luxer). Daarnaast zijn ze stevig, gaan ze jarenlang mee én kan je ze zonder lijst ophangen. De keuze voor dit materiaal en de afwerking is voor ons een hele bewuste keuze. Net zoals eigenlijk alles dat wij doen!

Misschien nog wel belangrijker: onze werken hebben ook nog eens een extra unieke grafische bewerking, waardoor ze er in het echt er doorgaans net iets meer uitspringen dan hun broertjes bij andere partijen. Lees ook meer over onze grafische bewerkingen bij de veelgstelde vraag: Wat betekent onze unieke grafische bewerking bij de ronde oude meesters?

Verder hebben alle werken ook standaard een logo, ofwel het signatuur van HIP ORGNL (als kenmerk van de unieke grafische bewerking, de kwaliteit en de service die wij bieden). Onze zebra of Melkmeisje zal je bijvoorbeeld op meer plekken kunnen tegenkomen. Maar op onze wijze, in combinatie met het materiaal, vinden wij hem toch echt wel het mooist! En op het gebruikte materiaal is onze prijsstelling scherp!

Door onze passie blijven wij niet uitgepraat! Is het nog te volgen? Wij hopen in ieder geval dat we nu veel over onze producten en werkwijze duidelijk hebben kunnen maken, anders horen wij het graag!

Worden de beelden van de wanddecoraties vergoot of verkleind bij een ander formaat?

Nee, dit is niet het geval. Het beeld van de wanddecoratie (zoals je deze op de foto’s ziet op de website) blijft altijd hetzelfde, in welk formaat dan ook. Bij een groter of kleiner formaat wordt het beeld dus niet in- of uitgezoomd.

Alle afsnijdingen/uitsneden van de werken van HIP ORGNL zijn bovendien uniek. Het zijn composities die specifiek zijn gekozen door onze art director. Je kan hieraan ook goed zien (vooral bij de ronde oude meesters) dat het onze werken zijn. Als je een vergelijkbare variant ziet met exact dezelfde uitsneden/afsnijdingen en grafische keuzes, dan is dit hoogstwaarschijnlijk een kopie van ons, maar dan van een andere partij. Onze werken dragen online daarom altijd het HIP ORGNL signatuur.

Zien de wanddecoraties (afbeeldingen), zoals je deze ziet op de website, er ook zo in het echt uit?

De afbeeldingen van onze wanddecoraties op de website hebben wij zo waarheidsgetrouw mogelijk gemaakt. Dit betekent dat wat je ziet op je scherm, je dit ook in het echt mag verwachten. Het komt vrijwel overeen met elkaar.

Echter heeft niet iedereen hetzelfde scherm (retina, geler, etc.). Daarnaast heeft elk scherm ook zijn eigen verlichting en belichting (feller of juist donkerder).  Een scherm geeft hierdoor vaak wel een afbeelding iets feller weer vanwege deze verlichting. Houd hier extra rekening mee als je naar de wanddecoratie op de website kijkt.

Verder hebben wij heel veel werken (hoofdzakelijk internationale werken en Hollandse oude meesters van vroeger) extra ‘verlicht’ middels een unieke grafische bewerking, omdat ze anders wel heel donker zijn (niet passend bij een hedendaags interieur). De originele werken zijn namelijk vaak nog een stuk donkerder in het echt (door vuil, dofheid, craquelé etc.). Wil je meer lezen over onze grafische bewerking. Ga dan naar de vraag: ‘ Wat betekent onze unieke grafische bewerking bij de ronde oude meesters?’

Waar worden onze producten verkocht?

Op dit moment verkoopt het merk HIP ORGNL op twee plekken wanddecoraties (producten uit de webshop). Dit is uiteraard hier op de officiele website: www.hipaanjemuur.nl. Daarnaast verkopen wij ook een gedeelte van de collectie op bol.com, met o.a. de reden dat klanten zich hier wellicht meer vertrouwd bij voelen.

De prijsstellingen op beide plaatsen zijn hetzelfde. Echter biedt onze officiële webshop meer voordelen:

 • Er zijn vaak speciale kortingsacties
 • Het ophangsysteem kan je naar wens los (bij)bestellen
 • Er is meestal meer aanbod. De nieuwste werken zullen eerst via de officiële webshop aangeboden worden. Je bent er dus als eerste bij!
 • De levertijd kan sneller zijn. Echter proberen wij op beide websites dezelfde bezorgtijden aan te houden. Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, is volgende werkdag in huis!

 Onze wanddecoraties zijn nog niet in fysieke winkels te koop of te bezichtigen. Wij zijn druk bezig met het realiseren van de mogelijkheid om onze werken op meerdere plekken in Nederland in het echt te bekijken.

Hebben jullie een fysieke winkel?

Onze wanddecoraties zijn nog niet in fysieke winkels te koop of te bezichtigen. Wij zijn druk bezig met het realiseren van de mogelijkheid om onze werken op meerdere plekken in Nederland in het echt te bekijken.

Omdat wij begrijpen dat je graag wil weten waar je aan toe bent bieden wij wel kosteloos een extra service. Je kan o.a. een Photoshop-voorbeeld aanvragen om alvast te zien hoe bepaalde werk(en) aan je muur/in de ruimte zullen staan. Hierbij geven we passend advies.

Daarnaast heb je altijd 14 dagen retourrecht als de wanddecoratie niet in de smaak valt. Bij ons kan je hem gratis retourneren! Hierbij willen we wel vermelden dat wij pas de wanddecoraties maken als deze besteld worden. Wij vragen daarom ook onze klanten om zorgvuldig met het retourrecht om te gaan (ook i.v.m. het milieu).

Mocht je er niet uitkomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Is onze chatservice een robot en wanneer is deze bereikbaar?

Neen! In onze chatfunctie wordt er alleen gecommuniceerd met echte mensen. Wij vinden persoonlijke service erg belangrijk en wij helpen je daarom ook graag via direct contact met een van onze medewerkers. Een reactie kan hierdoor wel soms op drukkere dagen iets op zich laten wachten, maar in 95% van de gevallen reageren wij direct.

De bereikbaarheid van de chatservice loopt doorgaans gelijk met de openingstijden van onze telefonische klantenservice: op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Stel daarom gerust je vragen via onze chatservice (rechtsonder op de website, in het blauwe ballonnetje). Daarnaast kan je natuurlijk altijd een e-mail sturen naar: service@hipaanjemuur.nl

Gratis verzending Nederland, België & Duitsland
Unieke én trendy designs
Prachtige kwaliteit

Zoek naar een wanddecoratie in onze collectie.

Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand.